Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2013 17:56 - Краят на света идва с новия папа, гласи пророчеството на свети Малахия
Автор: georgimarinov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5547 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Оттеглянето на Папа Бенедикт XVI може до се окаже огромна загуба не само за християните, а за целия свят. Ако се вярва на древните пророчества, след този папа на Светия престол ще се възкачи само още един, преди да настъпи Апокалипсисът.

През 1094 г. в ирландския Ълстър се ражда бъдещият, обявен още приживе за светец Малахия. Известен е най-вече със сътворения от него във Ватиканската библиотека манускрипт, съдържащ пророчества за папската институция. След смъртта му през 1148 г. ръкописът пътешества от един манастир в друг и е преоткрит едва след 450 години, в края на 16 век. Благодарение на бенедиктинеца Арнолд де Вийон светът узнава за "Предсказанието за римските папи".

 Тъй рече Малахия в “Предсказанието за римските папи”

 В ръкописа си Малахия изброява 112 свещенослужители, които по различно време са заемали или ще заемат Светия престол. Започва със съвременника си - Целестин Втори, останал папа само 5 месеца. Следват 111 бъдещи понтифици, всеки характеризиран кратко на латински език. Пророкът не посочва имена - само намеква за качествата на съответния папа и предвижда какво ще донесе на света неговото управление.

 Както изследователите, така и официални представители на Ватикана признават, че много от предсказанията на Малахия са точни... Така например, за 101-ия папа - Лъв ХІІІ в текста на пророчеството се говори като за "Светлина небесна". Действително, фамилният му герб е украсен с комета.

 За папа Лъв ХІ, 78-ми по ред, се съобщава, че ще бъде "човек на водата". В Библията тя е символ на ненадеждност и бързотечност. Лъв ХІ се радва на престола по-малко от месец - точно по времето, когато е открит текстът на Малахия...

 Управлявалият през първата половина на 17 век папа Урбан VІІ е споменат с девиза "Лилията и Розата". Историците разшифроват в предсказанието главното събитие в религиозно-политическия живот през този период - примирието между протестантска Англия (Розата) и католическата Франция (Лилията) чрез брака на Карл ІІ Стюарт и Мария-Антоанета, дъщеря на Анри ІХ.

 Много точно е и определението за Пий VІІ, папа от началото на ХІХ век, когато в Европа властва Наполеон Бонапарт. Ясновидецът определя времето на Пий VІІ като период на "Откраднатия орел". И наистина - френският император хвърля този папа в затвора, оттам е изведен едва след абдикацията на "корсиканския антихрист"...

 На прага на Апокалипсиса

 Най-важното в трактата на Малахия не са феноменалните съвпадения с биографиите на папите, а неочакваният финал. Според ирландския светец, съдбата готви трагичен край за папската институция. Само 112 души, ако се брои от Целестин ІІ, заемат високия пост. След това мисията на приемниците на Свети Петър ще прекъсне, светият град Рим ще падне и ще настъпи Апокалипсисът... До Свършека на света ни остава само стъпка...

 Иоан Павел ІІ (Карол Войтила) бе 110-и в списъка на Малахия. Ирландският светец го обозначава с девиза "Заради усилията на Слънцето"х и го нарича "светлина небесна" (Lumen in caelo). Мнозина отбелязват, че бъдещият отец Войтила е роден при слънчево затъмнение, други сочат повишената слънчева активност, съпътствала възшествието му на престола... Но в случая е интересно как е белязан следващият понтифик. Той е 111-и поред и е изведен с думите "слава на маслината" (в други преводи - "тържеството на мира". Предполага се, че приносителят на маслиновото клонче ще донесе дългоочаквания мир и благоденствие за цялата Земя.

Както знаем от последните събития, с някои непредпазливи цитати сегашният папа дори ескалира напрежението между двете най-големи религии... И Малахия наистина пише, че радостта от мира ще е краткотрайна. Той не съобщава колко ще се задържи на върха миролюбивият папа, но с идването на неговия приемник, когото провидецът нарича по име, светът трябва да очаква пълна катастрофа.

Когато светият престол бъде зает от 112-ия папа - Петър Римски, или Петър ІІ (първият е апостол Петър, ученикът на Христос, фактически установил папския институт), ще настъпи краят на света...

 Малахия посвещава на последния римски папа цял абзац:

 "В края на времената мястото в Светата Римска Църква ще заема Петър Римски, а той ще храни несвободните и ще навлече множество бедствия. По това време Градът на Седемте Хълма ще бъде унищожен и Чудовищният Съдия ще съди народите. Край."

 Много изследователи съзират тук указание за края на времената, а и избраната от Малахия символика силно напомня "Откровението" на Йоан Богослов. Немалко виждат в този откъс прорицание за изчерпилата възможностите си папска институция. Когато нейният последен представител донесе на Рим бедствия и смут, ще се разбере, че са необходими коренни промени, и католическата църква ще бъде реформирана.

 Нострадамус интерпретира по същия начин колизиите в Римо-католическата църква... За 112-ия папа пише: "Общата кръв ще залее земята, хората ще живеят със затворени уста и ще настъпи непредсказуемото..."

 Смята се, че Нострадамус е бил запознат с манускрипта на Малахия и много центурии са написани от него, след като е прочел ирландските пророчества.

 Африканец е фаворит за нов папа, обявиха две от най-големите букмейкърски къщи във Великобритания. Това е кардинал Питър Кодво Апиа Търксон от Гана. Следват канадският кардинал Марк Оуле и нигерийският кардинал Франсис Аринзе

 




Гласувай:
1



1. samotniqvalk - Управлявалият през първата пол...
18.02.2013 11:36
Управлявалият през първата половина на 17 век папа Урбан VІІ е споменат с девиза "Лилията и Розата". Историците разшифроват в предсказанието главното събитие в религиозно-политическия живот през този период - примирието между протестантска Англия (Розата) и католическата Франция (Лилията) чрез брака на Карл ІІ Стюарт и Мария-Антоанета, дъщеря на Анри ІХ.

Понтификатът на Урбан VІІ е бил през 1590г. Бил е глава на църквата доста кратко. Това е краят на ХVІв.
Карл ІІ е правилно да се изписва като Чарлз ІІ и е бил крал на Великобритания 1660-1685, т.е. доста по-късно от понтификата на Урбан VІІ. Освен това негова съпруга е португалската инфанта Катерина, дъщеря на краля на Португалия Жоао VІ.
Френски крал с името Анри ІХ няма.
Майката на Чарлз ІІ е дъщеря на френския крал Анри ІV и съпруга на Чарлз І Стюарт.
Ангрия се идентифицира с лъв, не с роза. Може би правиш аналагоия с войната между Червената и Бялата роза за английския престол, но тя е през ХV век и е наречена така по гербовете на воюващите династии Йорк и Ланкастър.
Ето колко е вярно т.н. "предсказание". Нито един достоверен исторически факт. Като прибавим към това и множеството папи, които са извадени от официалния ватикански списък и сметката съвсем не излиза. Например Балтазар Коса е бил папа през 1415г под името Йоан ХХІІІ, но е заличен от папския списък. Когато след Втората световна война кардинал Ронкали е избран за папа, той приема същото име - Йоан ХХІІІ


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgimarinov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1216264
Постинги: 505
Коментари: 859
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол