Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2013 10:35 - Защо Р.Плевнелиев така активно се включи на страната на "протестиращите"
Автор: georgimarinov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2873 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обръча от фирми на Плевнелиев разкрива връзките му с Ц.Бориславова и Иво Прокопиев Изскочи и президентска-офшорка в Малта

imageРосен Плевнелиев официално става милионер през 2005г., след като е финализирана сделката по продажбата на “Бизнеспарк – София”.

След разкритията за офшорките на президента Росен Плевнелиев се оказа, че той си е “спестил” $250,000 след като е получил $1 млн. по консултантски договори между фирмите, в които той е едновременно и съдружник, се появиха разкрития и за обръчът от фирми около него и нова, малтийска, офшорка.

През 2005г. Плевнелиев, както четем в неговата декларация пред Сметна Палата, купува апетитен парцел на брега на морето – край Черноморец.

След това семейната му фирма “Плевнелиеви ООД” се сдобива с още 4,620 дка върху скалите и 7 дка. ниви зад тях. Така общата големина на територията достига над 12 дка.

По онова време се реализира и сделката по продажбата на “Бизнеспарк – София”, от което Плевнелиев става законен милионер, понеже като мениджър на немската компания печели солиден процент от продажбата.

Пари от сделката изкарва и дясната му ръка – Христо Москов, който става съдружник на президента в цял нов проект, който той планира на земите край Черноморец. За целта двамата учреждават фирмата “Аклади Имобилиен” с управител – Христо Москов и собственици: Семейство Плевнелиеви. Учреждават и фирмата “Брейкаут ООД”. 

Малко преди изборите за президент през 2011г., 100% от дяловете са преригистрирани на фирма “Брейкаут”, което е дружество собственост само на Москов.

Същото партньорство има и във фирма “Си Ю пропърти”, където съсобственици са били “Брейкаут” и Плевнелиеви, а в ролята на управляващ съдружник влиза съпругата на президента – Юлияна Плевнелиева.

Това е доста сложна плетеница от фирми, каквато обикновенно стои зад мащабни проекти по морето. Към нея трябва да прибавим и фирмата “Дани консулт”, в която Плевнелиев и фирмата на Москов притежават 28%.

Оказва се, че в нея има партньорство един от фондовете “Грамърси” – този, който е регистриран в Малта. Финансови фирми от групата с това име, коя регистрирана в САЩ, коя на Кайманите, инвестират в проекти на видни олигарски от т.нар. кръг 

“Агнешките главички”

“Грамърси” е връзката между президента Плевнелиев и лица като банкерката Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев и Огнян Донев.

Именно “Грамърси” с консултант “АЛФА ФИНАНС” на Иво Прокопиев закупува “Бизнеспарк – Ссофия”, пак “Грамърси” е акционер по различно време с различни проценти в “Софарма” на Огнян Донев и в Българко-американската кредитна банка на Бориславова.





Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimarinov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1217483
Постинги: 505
Коментари: 859
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол