Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2013 12:56 - " Сценариите за разпадането на САЩ "
Автор: georgimarinov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2038 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.10.2013 12:57


    " Обама - това е американски Горбачов "
   


Динамиката на политическите събития в САЩ предлага най- остра политическа криза след гражданската война

Милиони американци от всичките 50 щата изискват след 06 Ноември освобождаването на неговата държава от Съединените щати . В Тексас, изискващите разделяне на най- богатия и проспериращ щат са , повече от 100 000 души.
 Но да се върнем през 2009 г. известният актьор Чък Норис се провъзгласил за водещ кандидат за поста на президент на новата независима държава - Тексас.
Освен това , аргументите, които той използва са: Морален упадък на Америка , спада в производството, липса на вяра в Обама , кражба на бюрократите във Вашингтон - пълен набор от причини. Тази криза и динамиката на политическите събития в САЩ , се изостри след като спечели за втори път президентските избори  Барак Обама. това е най острата вътрешна криза след гражданската война (1861-1865 г).

Такива неконтролируеми събития може да доведе до хаос в Съединените щати . В преобладаващия модел на миналия век,Colonial Либерализмът е близо до колапс. Става дума за възможността за създаване на ситуация, познат ни от бързото рухване на Руската империя след заговор на британското разузнаване и свалянето от власт на Царя през февруари 1917 година. Събития след това еволюират в едно невероятно темпо , а правителството просто не са имали време да реагират . Забавена реакция от страна на американските власти относно наводнението в Ню Йорк и т.н. показват, че американската система на управление и вземане на решения , не може да функционира ефективно в кризисни ситуации. Дори фактът, че  САЩ приема хуманитарна помощ от Русия след урагана Sandy ( с два военния транспортен самолет Ил -76 от Русия били донесени в Ню Йорк 50 тона хуманитарна помощ ) , показва , че Съединените щати са в много тежка финансова, икономическа , морална и екологична ситуация.

Книгата на американските специалисти в областта на управлението  Jackson Грейсън младши и Карла О"Дел "American управление на прага на 21-ви век ", публикувана през 1991 г., се посочва, че САЩ е най-големият длъжник в света. " През 1986 г. брутният външен дълг на страната достигна 264,0 милиарда долара. Трансформация на най-големия кредитор в света в най-големият длъжник в света , се е случило само за пет години , е зашеметяваща и  е прецедент в историята. " За всеки американец (включително бебета ) , както е изчислена от американски мениджъри , през 1990 г., отговарят  за дълг от 35 000 долара. Според прогнозата им , външния дълг през 1995 г. е да достигне 700-900000000000 долара. Нека ви напомня , че сега е външният дълг на САЩ е повече от 16000,00 милиарда (16 трилиона)щатски долара .

Карта на потенциалния срив на САЩ в шест части е създадена през август 1998 година. Основание за това са , преди всичко , икономически и етнически различия между американските щати . Важен фактор, взет в предвид, е историята на Америка.
  Дълго време , Аляска е част от Руската империя , а Тексас , например, е била независима държава. 
California става част от САЩ  много късно , в средата на 19-ти век . Atlantic Америка е много различно от Pacific Америка , и там е доминира финансовия капитал . Тихо океанска Америка е доминиран от компютърните технологии . Но малцина знаят, че 80% от лаптопите са произведени в Китай . Много са тесни икономическите отношения между Атлантическия Америка и Китай.

9-ти септември, 1998 г., когато САЩ бяха в апогея си и нямаше никакви признаци на такава системна криза като днес , Игор Панарин  направи  първи  предположението за възможността за разпадането на САЩ на шест части .  През ноември 2012 г. - САЩ е в ситуация на криза .

Като част от програмата на управлението  през 2011 г., д - за електронна демокрация,  хората в Белия дом обещават да отговаря на всички социални инициативи , които събират 25 000 подписи за тридесет дни. Петиция в подкрепа на независимостта на Луизиана беше публикуван на сайта на Белия дом още на следващия ден след президентските избори , на 7 ноември , а молбата за изключване на Texas на 9 ноември . Тогава ситуацията започва да се развива бързо и вече са получени петиций към 16 ноември от 50 щата на САЩ .

Петицията на гражданите на Америка до президента на Съединените американски щати:

1. Молят, мирно да се отдели от САЩ и създават свои собствени новото правителство , т.е. пряко искане за  мирно отделяне на Texas от USA .

2 . Претенция - пренебрежително отношение на правителството към икономиката, грубо нарушение на правата на гражданите на САЩ .

3 . Луизияна изисква преизчисляване на резултатите от гласуването .

Петиции на граждани на САЩ, показват , че Съединените щати по същество преминават  , в действителност, на втория етап от подготовката за разпадането . Някои международни  медии  налагат информацията , че някои американски граждани просто не са доволни от изборите, или отнасят всичко  само до икономически проблеми.

Един милион души, които подписаха петицията - са повод за сериозен разговор с властите в Съединените щати . Барак Обама ще бъде принудена да реагира в съответствие с приложимите закони на САЩ , тъй като в седем щата подписите са надвишили прага от 25 милиона души , които се изискванията за официален отговор на тези искания. Макар да е ясно, че сегашната администрация е в паника и не знае как да отговори на тези законни искания .

САЩ: СЦЕНАРИЙ на разпада номер 1. Хаос - пълен и бърз колапс.

Забавена реакция на правителството на САЩ за урагана " Санди " , увеличаването на броя на молбите -членки ( всички 50 щата ) , и т.н. показа нулевата ефективност на американската система на управление и вземане на решения. Спомнете си , че американските военни бази са разположени в 130 страни по целия свят . И , най-вероятно , системата за управление може да се загуби в резултат на развитието на неконтролируеми събития в Съединените щати. Появата на нови центрове на власт , балансът на интересите е много трудно в случай на подобен сценарий . Очевидно ще се развие ожесточена борба за "Американското наследство. " Тя ще бъде последвана от поредица от неконтролирани конфликти по целия свят. Следва да се подчертае , че този сценарий е най-невероятното и слабо реализуем . Процента на прилагането му е изключително малък.

САЩ: СЦЕНАРИЙ Разпад  номер 2 - разпадането на САЩ по модел Югославия ,  ( най-лошия случай ) .

Вероятността за такъв сценарий съществува. Това се дължи на присъствието на голям арсенал от оръжия в населението на САЩ , които в случай на дезинтегриране да бъде източник на неконтролирани процеси. В допълнение , има достатъчно големи противоречия между американските щати, които драстично ще се изостри в случай на финансов и икономически колапс , надминавайки  Голямата депресия. Освен това, в началото на кризата  продажбата на оръжие на населението на САЩ е нараснал с 40%.

САЩ: СЦЕНАРИЙ DECAY номер 3 - Разпадането на САЩ по модела на Чехословакия .

Най-добрият вариант на дезинтегриране в Съединените щати . Вариантът може да се развие в рамките на съществуващите закони на САЩ . Обама е президент на преходния период ( за една година )  и ще се проведе разделяне на властите на федералното правителство между отделните щати. Важно е да се извършва този процес в рамките на закона , под надзора на ООН.

САЩ: СЦЕНАРИЙ Разпад номер 4 Частичен Хаос( разпадане на САЩ модел на СНД) .

Частично хаос - модел на СССР до СНД . Междинният модел, който може да се прилага като част от три Конфедерациите - републиканец , демократична и независима .  . В основата му може да се установи Републиканската Швейцария . Предимството на тази схема е , че Швейцария може да се прилага изцяло принципите на отвореното общество ( Сорос ) и децентрализирано ефективна икономическа система ( Олбрайт ) . Всяка от страните членки ще имат правото свободно да влиза в една от трите North American Конфедерацията или подобно на Британската общност на конфедерациите . Тази схема е била използвана в част от Британската империя в разделянето на основната си колония - Индия.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimarinov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1218840
Постинги: 505
Коментари: 859
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол