Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2013 22:00 - Архивите са живи! Да се смееш ли, да плачеш ли?
Автор: georgimarinov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1172 Коментари: 0 Гласове:
1



Репортерка предложи „свирка" на Иван Костов, охраната я извежда

08.11.2007

image „Искате ли да ви направя „свирка", попита репортерка Иван Костов в парламента и хвърли политици и охрана в джаза. Шоковото предложение застигнало Костов минути, преди той да говори за обединението на десните.
Колежката от в. „Шоу" Весела Коцева очевидно не издържала непристъпността на лидера на ДСБ и опитала нещо нестандартно, за да си свърши работата. „Работата" обаче бе възприета от охраната на Народното събрание като неприлично предложение и Коцева бе изведена от парламента.

"Заради вас напуснах българската журналистика, след като дадохте интервю в "Нощен труд" и признахте, че сте учил за летец в Украйна. Кои са вашите кукловоди? От Русия ли са? За 10 години ме вкарахте в психиатрия и мен, и сестра ми. Казахте, че хората в България са предатели. А сега искате ли да ви направя свирка?". Така Весела Коцева се обърна към Иван Костов в коридорите на НС, съобщи електронното издание „Всеки ден". Обръщението към бившия премиер станало минути преди той да се изкаже по предложението на СДС за сформиране на обща парламентарна група.

Светкавично разследване на служители от НСО показало, че Коцева няма постоянен пропуск за парламента и е влязла с временен такъв, пуснат от парламентарната група на Български народен съюз (БНС). Журналистката имала уговорено интервю със Стефан Софиянски. Докато тя викаше след Костов той и отвърна: "Госпожо, не ви познавам. Въобще не разбирам за какво говорите?". Веднага след репликите на Весела Коцева тя беше отведена от охраната на парламента извън сградата.

image Скандалът не помрачи настроението на съпартийците на Костов от ДСБ, които излязоха с декларация, че остават самостоятелна парламентарна група, и се отказват от обща парламентарна група със СДС. Това заяви самият Костов .

Няма да подавам оставка като лидер на ДСБ и не считам, че съм сбъркал като приех да ме преизберат на председателския пост след евровота, каза още Костов пред журналисти. Той припомни, че си е дал срок на председателското място, който е 9 месеца и тече от края на юли. Като изтече срокът, ще коментираме отново моята оставка, каза видимо развеселен той. За разлика от други хора аз имам силата да призная грешките си и никой политик в България освен мен не го е правил, подчерта лидерът на ДСБ. Той обаче заяви, че няма да прави това непрекъснато, защото имало и други политици, които трябвало да последват примера му.

 

В другите парламентарни групи оживено коментираха случката с Костов и направеното предложение от Весела Коцева. Очаква се в най-скоро време режимът за пускане на журналисти в парламента да бъде затегнат. Според някои депутати репортерите често злоупотребявали с „гостоприемството" им и трябвало да се въведе ред и дисциплина.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimarinov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1216319
Постинги: 505
Коментари: 859
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол