Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2010 16:10 - Колко пари са ни нужни, за да не умрем от глад
Автор: georgimarinov Категория: Бизнес   
Прочетен: 729 Коментари: 0 Гласове:
2



Колко пари са ни нужни, за да не умрем от глад image 09.11.2010

Българите са издръжлив народ. В хилядолетния период на криза можем да преживеем с много малко. Някои успяват да „прескочат трапа” с не повече от два хотела на Черно море. Други са още по-корави и могат да останат живи даже в криза като българската само с депутатско, министърско и т.н. място.

Всъщност, „да не умрем от глад” е ясно изражение на положението. Ние не просто гладуваме. Ние вече сме мъртви. Да се чудиш денем и нощем откъде да намериш пари за храна и за най-належащите си нужди, е интелектуална, духовна, личностна смърт. След нея ставаме животни, улични псета, които ровят по кофите за да не умрат гладни. Но понеже не сме физически умрели, значи сме между смъртта и живота. Думичката за това е „зомби”.

Затрудиха се тружениците от НСИ, изчислиха линията на бедност.

„211лв”, заключиха. Няма разлика с миналата година.

Картинката обаче става грозна. Минималната заплата е 240лв. Това означава, че след данъците и таксите остава много по-малко, отколкото е необходимо за физическо съществуване! Но, понеже сме си издържливи и не ни бърка, си кротуваме.

И после се чудим защо чалга тресе кръстчетата на 12-годишни момиченца и ги възпитава в порнотия, защо се трошим в трапове по пътищата, защо децата ни не са това, което бихме искали да са, защо Хелоуин, вместо Ден на будителите и т.н.

Какво всъщност ни готвят управляващите? Накъде ни водят? Те искат нещо, правят си нужното, за да реагираме някак си. Те знаят принципа „Стимул – реакция”. Те знаят, че престъпността ще се развихри, защото гладът и недоволството няма да преминат без това. Те знаят, че отново ще има огромни вълни емигранти. Те знаят, че ще се избием и изядем един-другиго.

Ето няколко полезни съвета за това как да изкарате с 211лв.

Спирате тока. Изхвърляте телфоните.

Запасявайте се с алкохол.

Пращате жена си да работи в Гърция или Италия като домашна помощничка. Дъщеря си пратете на същата работа, но в Амстердам, например. Тъкмо ще пращат и по някой лев за ремонт на гарсониерата.

Да преживеем тази зима, пък напролет ще му мислим за по-нататък. Не забравяйте да наобикаляте и кофите за боклук, има страхотни неща понякога! Особено около домовете на депутати, министри, бизнесмени и т.н. Но внимавайте да не ви прегазят случайно с правителствения Мерцедес, защото костите ви може да спукат някоя гума, а тя от джоба на данъкоплатеца ще излезе пак…

 

ИИ"Седмица"


Тагове:   глад,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: georgimarinov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1216322
Постинги: 505
Коментари: 859
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол