Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 10:23 - Още един немски вестник за миналото на Б. Борисов
Автор: georgimarinov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9348 Коментари: 12 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Съмненията, че Борисов е имал връзки с подземния свят, стигнаха до Брюксел. Това обвинение се повдига вече за втори път. И за втори път иначе приказливият български премиер отказва да коментира случая, предаде радио "Дойче веле", цитирайки австрийския вестник "Дер Щандарт".

 Независими журналисти дадоха Борисов на новосъздадената европейска комисия "Антимафия". Причината: тъмното му минало.

 За връзките на настоящия български премиер с организираната престъпност се разбрало от депешите, изпращани от София до Вашингтон и публикувани от "Уикилийкс". В тях бившият американски посланик Джон Байърли пише за тъмните епизоди от миналото на Борисов и връзките му с организираната престъпност, информира и сайтът bivol.bg, който е български партньор на "Уикилийкс".

 По-късно данните за Борисов били проучени и потвърдени от източник с псевдонима СИМО. Неотдавна германският "Тагесцайтунг" разкри, че зад този псевдоним се крие американското ЦРУ, припомня "Дер Щандарт".

 Публикуваните от "Уикилийкс" депеши свързват Борисов с контрабанда на метамфетамини в огромни размери, нелегални сделки с горива в схема с "Лукойл" и пране на пари през СИБАНК, която тогава била управлявана от приятелката му (вече бивша - б.р.) Цветелина Бориславова.

 Независимите български журналисти твърдят още, че информациите за Борисов идвали не само от свидетели от престъпния свят, но и от представители на Европол и на европейската служба за борба срещу измамите ОЛАФ.

 Специалната европейска комисия по въпросите на организираната престъпност, корупцията и прането на пари (CRIM) е сезирана от журналистите Атанас Чобанов, основател на bivol.bg, Асен Йорданов, награждаван в Германия за разследваща журналистика, и от правозащитника Петър Пенчев от Асоциацията за свободно слово "Анна Политковская".

 Българският премиер обяви, че няма да отговаря на обвиненията, а ще остави за него да говори това, което той прави за страната си.

 За втори път Борисов попада в подобна неловка ситуация. През 2007 година американското списание "Конгрешънъл куортърли" обвини Борисов, тогава кмет на София, че имал връзки с мафията и че бил "свързан с 30 неразкрити убийства". Американското издание се позова тогава на резултатите от разследване, извършено съвместно с неназована швейцарска банка. Тогава Борисов, който иначе е доста приказлив, също отказа да коментира обвиненията.

 CRIM бе създадена през март тази година. Дейността се ръководи от Соня Алфано, която е от групата на либералите и демократите в Европейския парламент./в. "Труд"/





Гласувай:
19



1. imbe - Айде пак
02.07.2012 11:06
Айде пак Бойко е изкипрен.. http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
2. balgarski7vinarki - interesno mi e zashto da e svqrzan samo s mafiata, ami i voennite dementi?
02.07.2012 11:16
Da...njama kak, shte 4etem.
цитирай
3. chavdar01 - SIMO-ЦРУ КАЗА,ЧЕ БОЙКО Е БАНДИТ!
02.07.2012 11:22
БОЙКО КАЗА.-"НЕ ПОЗНАВАМ ТАКЪВ С ИМЕТО АМФЕТАМИН"!
цитирай
4. gocho52 - "Няма нищо тайно под Слънцето,
02.07.2012 11:41
което да не стане явно!"...тъй рече Спасителят.
Дано ни спаси от Паяка!
цитирай
5. penchoan - Комунистът никога не си признава ...
02.07.2012 14:00
Комунистът никога не си признава вината, никога не подава оставка. Както няма бивш негър, така няма бивш комунист. Комунист не е политическа принадлежност, а медицинска диагноза. Съчетанието комунист + агент на ДС + мутра е най-ниското стъпало на морала. Търпението на българите е безгранично, но на ЕС има граница.
цитирай
6. анонимен - Обичат го медиите бе...
02.07.2012 14:56
Харизматична личност... Кво да го правиш!
цитирай
7. georgimarinov - imbe, каква ми е вината че и герма...
02.07.2012 16:45
imbe, каква ми е вината че и германците си го разчепкват?!? Ами както пише azor премиера ни е харизматичен тип и всички му отдават дължимото - кой го хвали, кой го плюе - важното е да не си признава и да му върви мандатчето, че може и да повтори - с такъв електорат от дебили, нищо чудно!
цитирай
8. анонимен - Е и кво ся?
02.07.2012 16:49
Кат са махне ББ кой ша дойде? Хидроинженера, Гея, Арменския поп, братя Галеви или новата Кунева. С него поне е по-весело!

Хора, живеем в държава която Джордж Оруел даже не си е представял. 10-15 човека държат държавата на изкъсо и си правят каквото си искат. Скоро няма да има оправия.
цитирай
9. kostadin - Историята на Бойко е описана още ...
02.07.2012 16:54
Историята на Бойко е описана още преди 10 години ,ако не и повечевъв в. Строго секретно на цели 2 листа -не страници със ситен шрифт.Там могат да се видят всичките му фирми в които е участвувал Можеби са над 200
цитирай
10. анонимен - Емил Боев
02.07.2012 20:07
Ами от всички страни погледнато нашата мила Родина е бандитска държава!Ами щом още не е унищожена най-бандитската групировка ТИМ във Варна какво има да говорим!Същото е и на Слънчев бряг-бандитите братя Диневи, бандита Петров-Трактора, бандитите братя Галеви, бандита Трендо, бандита Доган и още хиляди. Как да живееш в нашата мила Родина?
цитирай
11. georgimarinov - Мисля че проблемът не е само в про...
03.07.2012 13:55
Мисля че проблемът не е само в продажността на тези които избираме да ни управляват, но и в собственото ни безхаберие и търпимост към делата им. Докато не станем като ред други държави и в Европа и в Африка да излезем по улиците и им потърсим сметка, тези предатели ще си играят игричките, кукловодите им ще си правят експерименти да проверяват до къде и кога народа може да търпи. Мутри и мафиози има в цял свят, но барнат ли ги яко ги гърчат, а при нас за разнообразие ги избираме да ни управляват! Е какво искаме тогава?
цитирай
12. jelezov - За антикомунизма
03.07.2012 19:00
5. penchoan - Комунистът никога не си признава ...
02.07 14:00

Анонимният № 5 пише:"Комунистът никога не си признава вината, никога не подава оставка. Както няма бивш негър, така няма бивш комунист. Комунист не е политическа принадлежност, а медицинска диагноза. Съчетанието комунист + агент на ДС + мутра е най-ниското стъпало на морала. Търпението на българите е безгранично, но на ЕС има граница". АЗ БЯХ, СЪМ И ЩЕ БЪДА КОМУНИСТ. Четейки подобни коментари - а те не са никак малко - изпитвам истинска радост, защото авторите им не са просто ГЛУПАЦИ; те притежават всички симптоми на ДЕБИЛНОСТ. Това ми дава увереност, че ДЕЛОТО НА КОМУНИЗМА ЩЕ ПРЕБЪДЕ, щом като има за противници подобни субекти. Дебилът действително може да изрича чути отнякъде истини, но не е способен да ги осмисли. От истината,че "няма бивш комунист" следва истинното заключение, че бившите комунисти ( като ББ) никога не са били камунисти. Някогашното им формално членство в БКП не им е придавало качествата на комунист. Но масовото им развъждане в някогашната БКП е научно обясним факт. Това е и основната причина за рухването на социализма. Срещащите се тук-там персони, като нашия penchoan, за благодарност трябва да им ближат задниците, а не да ги гамосват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgimarinov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1216274
Постинги: 505
Коментари: 859
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол